Remotion Therapy
From motion to Movement & Performance
Ontdek een nieuwe therapie die het meest recente wetenschappelijk onderzoek naar fascia, neurowetenschappen en beweging integreert. ReMotion Therapy is getest en heeft bewezen goede resultaten te hebben binnen revalidatie, preventie, training en lichaamswerk.
Het bewegingsconcept van ReMotion Therapy biedt u het inzicht in het geheel van fascia, biomechanica en neurowetenschap en hoe u enerzijds de oorzaak kan achterhalen dmv beweging en hoe u anderzijds het stappenplan kan bepalen in functie van het gewenste doel.
De wetenschap achter ReMotion
Recente wetenshappelijke inzichten van fascia en biomechanica tonen de impact op het neurale patroon en omgekeerd. Met andere woorden, hoe heeft beweging een impact op ons brein en omgekeerd. Wat is de implicatie van de neurale fasciale matrix en de rol van het fasciaal zintuig binnen beweging en het effect op de uitvoering? Naast het neuraal patroon zal de combinatie van het myofasciaal web met het neuro-musculo-skeletale systeem ons in staat stellen om de voordelen van biotensegriteit te zien en hoe we een impact kunnen hebben op dit systeem met beweging.
Waarom Remotion Therapy?
- Ontdek de oorzaken van fysieke en mentale klachten via beweging.
- Ontdek hoe het lichaam zich aanpast aan onze levensstijl.
- Ontdek hoe ons brein ons beschermt en hoe beweging het brein opnieuw kan programmeren in functie van veiligheid en vertrouwen.
- Ontdek hoe bewegings-bewustzijn de hefboom kan zijn naar fysieke en mentale veerkracht.
Het kennen van de oorzaak van de disfunctie en het lichaam in een omgeving brengen waar het zelf een oplossing kan vinden is het doel van ReMotion Therapy.
From Motion to Movement & Performance
Wat is de aanwezige eigenschap van een bruisend vitaal bewegend lichaam?
De capaciteit dat het elke impact (fysiek, mentaal en emotioneel) kan opvangen en verdelen over het gehele lichaam opdat de lokale belasting minimaal is en waarbij het de capaciteit heeft om hier 100% van te recuperen.
Elke fractie van een verminderde capaciteit om impact op te vangen en te verdelen en een verminderde capaciteit van recuperatie zorgt voor de mogelijke opbouw van belasting tot overbelasting.
Wie bepaalt nu wat ons lichaam mag en kan doen?
Wel dat is in grote mate ons ‘autonoom zenuwstelsel’. Het beschermt ons tegen alle mogelijke gevaren en zorgt ervoor dat ons lichaam zich aanpast om te overleven, ook met negatieve consequenties soms voor onze gezondheid. Het autonoom zenuwstelsel bepaalt dus voor ons hoe we bewegen en juist hierop hebben we geen controle. MAAR op de input, de informatie die binnenkomt in het autonoomzenuwstelsel hebben we wel controle. Door middel van beweging kunnen we informatie aanleveren aan het autonoomzenuwstelsel om ons lichaam opnieuw in beweging te brengen op een veilige manier!
Het autonoom zenuwstelsel bepaalt voor ons maar wij bepalen de input!